Jeugd uit Groningen op bezoek tijdens Hemelvaartsdag

De jongeren uit BCC Groningen kwamen op Hemelvaartsdag op bezoek bij de jongeren uit BCC Twente. Op De Bavinckel kwamen de jeugdgroepen samen voor sport, gezelligheid en een kampvuuravond met christelijke opbouw. 

Ballonnen, confetti en een erehaag: zo werden de gasten deze zonnige donderdagmiddag onthaald op het terrein aan de Almeloseweg. Het stralende weer en het weerzien van vrienden uit het noorden van het land zorgden voor extra blije gezichten.

Na een korte opwarmactiviteit verspreidde iedereen zich al snel over het terrein om deel te nemen aan de verschillende activiteiten: volleybal, slagbal en dergelijke sportieve elementen, maar ook een quiz, stokvangen en een creatieve post.

Samenbindende activiteiten

We zijn gewend om met onze jeugdgroep samenbindende en sportieve activiteiten te doen, maar het uitnodigen van een jeugdgroep uit een andere gemeente was deze keer wel iets extra’s. Al treffen we de andere Nederlandse jeugdgroepen regelmatig, bijvoorbeeld tijdens christelijke jongerenkampen, het gebeurt minder vaak dat we een groep jongeren uit een andere gemeente op bezoek hebben. Daarom was het extra feestelijk om daar deze Hemelvaartsdag de gelegenheid toe te hebben

Kampvuuravond 

Na de maaltijd kwam iedereen bij elkaar rond het kampvuur voor een avond met geestelijke opbouw. Het artikel “Als ik jong was” van Elias Aslaksen stond hierbij centraal. Aslaksen was een Noorse evangelist die in de jaren vijftig in Europa evangeliseerde, onder andere in Nederland. Hij heeft verschillende artikelen, brieven en boeken geschreven, en in dit artikel schrijft hij wat hij zou doen als hij nu jong zou zijn ter bemoediging voor de jongeren. Bijvoorbeeld: “Dan zou ik heel veel bidden en héél veel in de Bijbel lezen.  (..) Ik zou mijn hart en geest vullen met de geschriften zodat ik altijd een voorraad heb om uit te putten.” 

Zo had elke jongere wel een uitspraak die is blijven hangen en hen bemoedigde. 

Zie ook Onze geschiedenis – Brunstad Christian Church – BCC Nederland