Bible Kids Explorers: kinderen beleven de Bijbel op een nieuwe manier

In 2022 lanceerde BCC Media een nieuw Bijbelonderwijsconcept, waardoor het voor kinderen nog leuker wordt om de verhalen en boodschappen van de Bijbel te ontdekken. In het weekend van 22 en 23 oktober kwam er een nieuw hoofdstuk beschikbaar dat honderden kinderen hebben uitgeprobeerd. 

Bible Kids Explorers, zo heet het nieuwe concept van het BCC-kinderwerk, te vinden op biblekids.io. Het interactieve programma nodigt kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar uit om mee te gaan op fantastische tijdreizen en de Bijbel op een nieuwe manier beleven. 

Op zondag 23 oktober mochten de kinderen van alle gemeenten wereldwijd het tweede hoofdstuk van Bible Kids Explorers voor het eerst spelen. Ook de kinderen uit Twente maakten zich op voor een mooie dag! Na een gezamenlijk begin met wat lekkers en uitleg werden de kinderen in groepjes verdeeld door het hele gebouw. Op de klaargezette plekken was een scherm geregeld met goed geluid, want de aflevering begon met een video.  

In de video volgden we Jack en Gina (broer en zus) op school. Tijdens een geschiedenisles horen ze over christenvervolging. En ze vragen zich af: “Loont het wel om in God te geloven en Hem te gehoorzamen?” Het is de start van een (digitale) ontdekkingsreis.  

De hoofdpersonen Jack en Gina (broer en zus) gingen daarin samen op ontdekkingsreis hoe dit toch wel zat. De titel was: “Het loont toch om God te gehoorzamen?”

Het geloof van Abraham  

Met een reis terug in de tijd zien de kinderen het verhaal van Abraham. Abraham wordt ook wel de vader van de gelovigen genoemd. Abraham kon niet overzien hoe het verder zou gaan, maar hij wist wel dat God hem zou zegenen als hij gehoorzaam was aan God, en dat gebeurde ook, al duurde de reis lang. De kinderen kregen tijdens de film verschillende opdrachten, om op de computer uit te voeren en met elkaar. 

Opdrachten die passen bij het thema 

Eén van de opdrachten was dat één kind een blinddoek om kreeg en de aanwijzingen van de begeleider moest opvolgen. Als hij dat goed deed vond hij een doosje met lekkers. Een goed voorbeeld van wat Abraham deed: hij zag de belofte nog niet, maar hij vertrouwde erop dat hij het beloofde wel zou krijgen. Dit was voor de kinderen een helder beeld van wat het betekent om te geloven in iets wat je nog niet gezien hebt. 

De kinderen van 3 t/m 5 jaar hadden een eigen programma waarbij ze leuke spelletjes deden en een schatkistje konden versieren om de kaartjes van Bible Kids in te bewaren.