Kerstfeest 2022: Wandel in het licht!

Kerst op de Bavinckel: omdat onze zaal in Usselo te weinig plek biedt voor een feestelijke dag voor de hele gemeente, vierden we op zaterdag 10 december 22 kerst op onze buitenlocatie, de Bavinckel.  

Wat is er hard gewerkt, de hele week eraan voorafgaand. Elke avond een heel aantal personen die bezig waren met timmeren, aankleding en techniek. En het resultaat was er ook naar. Een prachtig versierd terrein, met kraampjes, kampvuren en genoeg activiteiten voor de kinderen. Een sfeervol decor voor een van de belangrijkste christelijke feesten van het jaar: het kerstfeest!  

Vanaf 15.00 uur druppelden de eerste mensen binnen, en om 15.30 uur begonnen we met een gezamenlijke kerstviering in de grote tent. Na het horen van een paar liederen en samenzang, zongen de kinderen een lied en kregen kinderen vanaf groep 3 een Bijbel uitgereikt.  

Bijbelse kerstboodschap 

Daarna hoorden we een duidelijke kerstboodschap van voorganger Pieter: “Jezus is het licht der wereld. Wandel in het licht, doe Zijn wil zoals Hij de wil van Zijn vader deed. Er is geen tussenweg. Wie wandelt in het licht, wandelt niet in de duisternis en andersom.” Hij leest voor uit Efeze 5 vers 8: “Want u was voorheen duisternis, maar nu bent u licht in de Heere; wandel als kinderen van het licht.” Wat een genade, wanneer er zo’n voorheen is geweest, en we nú in het licht kunnen wandelen! Dan verandert ondankbaarheid in dankbaarheid, chagrijnigheid in opgewektheid en ga zo maar door. Dan leeft Christus  in ons! 

Ook jeugdleider Jesse wekte ons op te leven in het geloof dat deze wandel in het licht mogelijk is. Het kan gelukken voor iedereen die dit wil! Dat bleek ook uit de bemoedigingen en getuigenissen van jong en oud, die we hoorden tijdens de feestelijke samenkomst.  
Tussendoor zong het koor het prachtige kerstlied “Glorious”. 

Na dit opbouwende en bemoedigende samenzijn gingen we naar buiten. Het was inmiddels donker en de kampvuurtjes brandden. De kraampjes waren prachtig verlicht, de draaimolen voor de kinderen draaide. Het was een gezellig samenzijn daarbuiten. Wel koud, maar toch warm! 
Dank voor alle inzet door velen voor dit bijzondere kerstfeest!