Zusterconferentie 2023 – Inspiratie voor een persoonlijk leven met God

Dit jaar vond de conferentie voor vrouwen van Brunstad Christian Church (BCC) plaats van 10 t/m 12 maart: de zusterconferentie. Een recordaantal van 5.700 deelnemers, waarvan 470 uit Nederland, hebben een onvergetelijk weekend beleefd in het Oslofjord Convention Center (Brunstad, Noorwegen).

Het thema van de conferentie was “Samengevoegd tot één lichaam”. Tijdens de thema-avond op zaterdag hoorden we verhalen van vrouwen die aan het begin van de vorige eeuw leefden; echte geloofsvrouwen. De filmpjes gaven een inkijk in hun trouw aan God en hun hemelse roeping. Verscheidene van hen maakten moeilijke situaties mee in hun leven, maar ze bleven standvastig in het geloof dat God in en door die omstandigheden een werk kon doen in henzelf en in de gemeente. Het was een aansporing voor ons als vrouwen om vandaag de dag hetzelfde te doen in misschien andere omstandigheden, maar met hetzelfde resultaat van christelijke deugden, waardoor wij aan de gemeente bouwen in onze tijd.

Liefde in de voorbereidingen merkbaar

De liefde die in de voorbereiding van het evenement was gestoken, was duidelijk merkbaar. Vrijwilligers uit vier Duitse gemeenten zorgden samen met BCC Event voor de organisatie van de zusterconferentie. De gemeenschappelijke ruimtes waren mooi aangekleed en op verschillende plekken stonden grote kartonnen borden met daarop inhoudsrijke verhalen over vrouwen uit verschillende tijden in de geschiedenis van de gemeente.

Foto: BCC

Ook de maaltijden waren fantastisch georganiseerd; na elke bijeenkomst stond er een lunch, een warme maaltijd of een tussendoortje klaar. Dat gaf extra gelegenheid om ontspannen met elkaar te praten, te wandelen of deel te nemen aan een van de sportactiviteiten. Voor moeders die druk zijn met hun kinderen, maar ook voor vrouwen die op andere manieren non-stop doorgaan in het leven, was dit weekend een mooie afwisseling.

Op de vraag waarom Miriam (rechts op de foto) de moeite heeft genomen om naar Brunstad af te reizen voor deze conferentie is het antwoord: “Nou dat is iets wat je niet wilt missen, met zoveel vrienden, mede-moeders, dochters en zussen op één plek te zijn omdat je hetzelfde doel in je leven hebt. En daar ook in bemoedigd te worden! Dat is een groot feest!”

Heidi (tweede van rechts): “Omdat ik daar de beste voeding krijg voor mijn geestelijke leven! Ik ben daar zo graag waar de beïnvloeding van Gods Geest het sterkst is!”

Wat heeft de meeste indruk gemaakt op jullie?

Miriam: “Dat was de film van zaterdagavond waarin we een aantal zusters zagen die in de (korte) tijd dat ze leefden in het geloof stonden, God was hun hulp en toevlucht in alles wat ze meemaakten en ook dat ze heel werkzaam waren voor hun omgeving.
En nu is mijn tijd om te leven, te werken, te groeien en te ontwikkelen
“.

Godsvrucht in het dagelijks leven

Wat duidelijk naar voren kwam tijdens de bijeenkomsten was om Gods Woord niet alleen als een leer te kennen, maar om ook te leven zoals het geschreven staat. Een persoonlijk leven met God komt door godsvrucht in het dagelijks leven. Menselijke hulp en troost brengen ons niet het geluk en de vrede die Jezus wil geven, maar Gods Woord geeft ons leiding en raad in onze omstandigheden.

Met deze woorden uit de brief van Johannes werd de conferentie afgesloten:

“Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij gezien hebben met onze ogen, wat wij aanschouwd hebben en onze handen getast hebben van het Woord des levens – want het leven is geopenbaard en wij hebben het gezien en wij getuigen en verkondigen u het eeuwige leven, dat bij de Vader was en aan ons is geopenbaard – wat wij gezien en gehoord hebben, verkondigen wij u, opdat ook u gemeenschap met ons hebt; en deze gemeenschap van ons is er ook met de Vader en met Zijn Zoon, Jezus Christus.” 1 Johannes 1:1-3.

Bron: brunstadchristianchurch.nl